Brobyggeren - et støtteprojekt til Parasollen i Vejle
Her kan du købe en Brobygger klik her

BROBYGGEREN står på den yderste mole

Henrik Busk Andersen som har skabt Brobyggeren

”hej med dig .....  mit navn er Henrik Busk Andersen og jeg har en mission på kunstens vegne …”

BROBYGGEREN er budt velkommen af Vejles borgmester Jens Ejner Christensen fredag 6. december 2019. For Vejle Kommune byder nye indbyggere velkomne til et af Danmarks dejligste steder at bo og et arbejds- og fritidsliv fyldt med muligheder. Her er et af de smukkeste oplevelsesuniverser med fremragende muligheder for at komme rundt til lands, til vands og i luften. 

BROBYGGEREN peger ud mod fremtiden og samtidig bliver han del af  en lang historie – her blev Danmark født! Her kan enhver tilflytter være med til at ”bygge bro” både mellem mennesker og ind i fremtiden!

BROBYGGEREN står med fødderne i et ”V” = Vejle / Vadestedet.

Sådan er det at være Brobygger. Altid at stå på det yderste. Og bygge for andre. Skabe vej. Overvinde adskillelser. Forbinde mennesker. Bryde grænser. 

BROBYGGEREN står med armene spredt ud og med Vejlefjordbroen i baggrunden og med ansigtet ind mod Bølgen. Han ser fra broen og ind mod Bølgen. Dette underlige hus, hvor mennesker bor i en bølge. Det er som vandet og huset og menneskene forbindes. Det er som et sted, hvorfra mennesker kan drage ud i livet og benytte livets broer og komme andre i møde. På ryggen har BROBYGGEREN de fem bølger!

Det er BROBYGGEREN’s DNA. At bygge bro. Det er derfor, at han er skabt. Som en spæd idé er han født i Mølholm sognhus torsdag 11.4.2019 i dialog mellem kunstneren Henrik Busk Andersen og sognepræsten Erik Steen Nielsen, og han er skabt i kunsterens værksted i Aabybro. Hans baggrund er ønsket om at ”bygge bro”. At spænde over adskillelse og afgrunde, menneskelige såvel som økonomiske og naturmæssige, at række ud mod mennesker, der er blevet afvist, at give fundament at vandre på fra den ene til den anden, at give nye muligheder og veje for menneskers liv. Sådan som det altid har været nødvendigt i Vejle med Istidens indgreb i landskabet, og sådan som menneskers liv med hinanden altid har gjort det nødvendigt: at bygge bro!

BROBYGGEREN er en gave fra kunstner Henrik Busk Andersen til Vejle Kommune. Givet til at bygge identitet for mennesker i Vejle, til at kalde på det inderste i mennesket og til at inspirere os til at bygge nye broer i livet.

Her kan du læse om Henrik Busk Andersen som har skabt Brobyggeren

Fakta:

  • ​BROBYGGEREN er skabt af 100 kg. bronze og støbt af O. Storm Sørensen Broncestøberi, Støvring
  • Armene er bredere end højden
  • Ryggen er de fem bølger fra Bølgen
  • Fødderne står i et ”V” = Vejle / Vadestedet
  • Støbt i 6 dele og svejset sammen
  • Arbejdsproces 1 måned
  • Kunstner Henrik Busk Andersen f. 1967. Maler også farverige malerier i en Cobra-stil i en ny fortolkning.
  • Henrik Busk Andersen har også skabt og doneret Den Lille Brobygger. Den sælges til fordel for Café Parasollen Læs mere her

BROBYGGEREN står på Vejle Lystbådehavns yderste mole
(gå under restuarant Remouladen, Stævnen 55 og lige ud mod Vejlefjordbroen så langt, du kan komme).

Her står Brobyggeren i Vejle

QUICK LINKS: